Wetenschappers beweren: ’s Ochtends moeilijk uit je bed geraken, is een teken van hoge intelligentie.

Heb je ’s ochtends moeilijkheden om op te staan en blijf je maar op snooze drukken? Dan zou je blij moeten zijn, althans toch volgens bepaalde onderzoekers. Ochtendmoeheid kan volgens dit onderzoek namelijk een teken zijn van hoge intelligentie.

De studie toont volgens Aftonbladet aan dat mensen met een hoger IQ verkiezen om later te gaan slapen en later op te staan in vergelijking met andere mensen.

De onderzoekers achter de studie, Kaja Perina en Satoshi Kanazawa, beweren dat hun resultaten aantonen dat nachtraven vaker intelligent zijn dan vroege vogels.

Na middernacht opblijven

De studie toont aan dat mensen met een hoge intelligente meer geneigd zijn om nachtmensen te zijn – ze gaan later slapen en worden later wakker. Mensen met het hoogste IQ gaan niet slapen voor middernacht, gemiddeld om 0u29 om precies te zijn.

Een natuurlijke verklaring

Volgens het onderzoek ligt de verklaring in de menselijke evolutie. Voor we elektriciteit hadden, was ons slaapschema afhankelijk van het natuurlijke licht van de zon.

We stonden op bij zonsopgang en gingen slapen bij zonsondergang. Maar sinds de introductie van elektriciteit kunnen we deze regels negeren en langer opblijven, en de intelligentste mensen passen zich beter aan aan deze nieuwe mogelijkheden.

Dat gezegd zijnde, moeten we dit soort onderzoeken uiteraard met een korreltje zout nemen. Maar voor mij, die ervan houdt om lekker lang uit te slapen, is dit alvast geweldig nieuws!

DEEL dit met je vrienden! De nachtraven onder hen zullen dit graag lezen!

Bron en afbeeldingen: The Laugh Bible