Songfestival zal in deze stad plaatsvinden, weet dj Giel Beelen.

De vraag die iedereen vandaag de dag bezighoudt in Nederland is waar het songfestival 2020 zal doorgaan. Volgens radio Veronica-dj Giel Beelen is de aanmeldingsprocedure van de steden echter doorgestoken kaart. De dj beweert namelijk dat de beslissing al lang gevallen is. Donderdag onthulde hij tijdens zijn ochtendshow: “Ik heb uit betrouwbare bron dat het Maastricht is.”

In juni zullen de steden die zich kandidaat willen stellen de officiële criteria te horen krijgen. Dan is het aan de steden om een ‘bidbook’ op te stellen waarin ze de organisatie moeten overtuigen waarom zij de ideale thuishaven zijn voor het liedjesfestival. Verschillende steden toonden al interesse: onder andere Maastricht, Rotterdam en Amsterdam zouden het songfestival graag binnenhalen.

Doorgestoken kaart, zo meent Beel echter. Hij zei: “Nu doen ze natuurlijk of je je nog kunt aanmelden, net als bij een sollicitatie waarbij je al lang weet wie de baan gaat krijgen.” De radiomaker is er rotsvast van overtuigd dat de keuze op Maastricht is gevallen. Dat weet hij naar eigen zeggen van een ‘betrouwbare bron’.

EEN GOEDE KEUZE MAASTRICHT? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES!