Moeder rolt hersendode peuter operatiezaal binnen voor orgaandonatie

Dit is het aangrijpend moment waarop een moeder haar hersendood dochtertje in de operatiezaal binnen rolt zodat haar organen andere levens zouden kunnen redden.

Meagan Sobolik (29) bracht haar 21 maanden oude dochter Coralynn een laatste keer naar de Mayo Clinic in Minnesota, kuste haar en zei: “Je zult drie levens redden. Ik hou voor altijd van je.”

De peuter doneerde haar hart, lever en nieren nadat ze de dag voordien hersendood was verklaard na een zwaar gevecht tegen parainfluenza. Coralynn leed drie hartstilstanden als gevolg van de infectie, die ademhalingsstoornissen veroorzaakt en het immuunsysteem verzwakt. Daardoor raakte ook haar hersenen beschadigd. Dan begon haar brein te zwellen en enige tijd later werd ze hersendood verklaard.

Een hartverscheurende video legde het moment vast waarop Meagan en haar man Paul (32) het meisje naar de operatiezaal begeleidden.

Dokters en verpleegsters vormden een erehaag en zongen ‘Amazing Grace’, terwijl ze de rouwende ouders troostten. Meagan zei: “Ik weet niet of er een beter woord voor bestaat dan fenomenaal, maar dat was het ziekenhuispersoneel. Ze behandelden ons alsof ze onze familie waren.”

De familie uit New Hampton, Iowa, postte de video op Facebook, waar hij meer dan 9 miljoen keer bekeken werd. Lees verder op de volgende pagina en bekijk daar de hartverscheurende video.