Rapper Boef krijgt straf te horen voor ‘buitengewoon gevaarlijk’ rijgedrag.

Rapper Boef werd deze week veroordeeld tot een rijverbod van 30 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Daarnaast wordt hij verplicht om 6.500 euro te betalen aan het fonds voor verkeersslachtoffers. De veroordeling betekent concreet dat hij de volgende 18 maanden geen voertuig mag besturen.

Boef kreeg de straffen voor twee grove verkeersovertredingen die hij in 2016 beging. Op online video’s was te zien hoe de rapper tegen bijna 300 km/u over de snelweg scheurde. In Tilburg knalde hij met 165 km/u door de bebouwde kom. De rechter tilde erg zwaar aan de feiten.

De kantonrechter omschreef het rijgedrag van Boef als ‘buitengewoon gevaarlijk.’ Er werd rekening gehouden met de voorbeeldfunctie van de zanger. “We moeten voorkomen dat andere mensen zijn gedrag gaan kopiëren”, luidde het.

Volgens de rechter creëerde de artiest levensgevaarlijke situaties met zijn rijgedrag. “Argeloze bestuurders van andere voertuigen hadden nooit adequaat op hem kunnen reageren en hij niet op hen. Hij gebruikte de weg als racebaan. Dat dit gelukkig niet tot slachtoffers leidde, is niet zijn verdienste”, verklaarde de rechter.

De rechter ziet toch ook een positieve ontwikkeling in het gedrag van de rapper “die zich de afgelopen jaren in positieve zin ontwikkelde.” Vandaar dat een deel van de straf voorwaardelijk werd gemaakt.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en DEEL dit bericht met iedereen die je kent!

Bron en afbeeldingen: Instagram en HLN