Robot dient pizza op: de toekomst is nu!

Het ergste aan pizza is dat je erop moet wachten. Of je nu in de wachtrij staat of thuis zit te wachten, soms lijkt het wachten gewoon oneindig terwijl je maag maar blijft grommen. Dat zou wel eens iets van het verleden kunnen worden, toch voor enkelen. Het Franse bedrijf Ekim wil de manier waarop pizza gemaakt wordt veranderen en het laten opdienen door een robot. De robot werd uitgerust met drie armen zodat het verschillende pizza’s tegelijk kan maken.

Het werd ook geprogrammeerd om de bewegingen van menselijke pizzamakers na te bootsen.

Een menselijke pizzamaker kan slechts 40 pizza’s per uur maken, maar de pizzarobot levert om de 30 seconden een pizza. Volgens sommigen zal de robot een menselijk kok niet helemaal kunnen vervangen.

Wanneer er bijvoorbeeld iets mis is met de deeg, zal de robot dat niet weten, maar een mens uiteraard wel. Dat gezegd zijnde, is de uitvinding zeker een goed begin. Misschien krijgen we op een dag, in onze gejaagde levens, in onze plaatselijke pizzeria wel een pizza binnen de dertig seconden. Ondertussen moeten we geduldig zijn en stukje per stukje eten.

Ben jij een voorstander van dit soort uitvindingen? Of heb je toch liever een pizza van een echte Italiaan in plaats van een robot? Laat van je horen in de reacties op Facebook!

Bron en afbeeldingen: Tetty Betty