Nederlands gezin schrikt zich een hoedje wanneer ze plotseling een olifant door hun tuin zien lopen.

De hond of de kat van de buren die even ongewenst komt binnenvallen, is iets wat we allemaal wel eens meegemaakt hebben. Je wijst de indringer vriendelijk de deur en gaat weer gewoon aan de slag. Maar wat als er plotseling een gigantische olifant in je achtertuin staat? Dat is precies wat er gebeurde bij een gezin uit het Nederlandse Ommen in Overijssel. Politieagent Arjan Prins die de oproep kreeg, zei: “Ze schrokken zich rot. Stel je voor dat je rustig een kopje thee zit te drinken in je huis en plots zie je een olifant door je tuin wandelen.”

Agent Prins en een collega haastten zich meteen ter plaatse. “We maakten ons wel zorgen. Ervan uitgaande dat we niet in de maling werden genomen; hoe moesten we het dier in vredesnaam vangen? In mijn tien jaar bij de politie heb ik nog nooit zoiets meegemaakt.”

Ter plaatse leerden de politieagenten dat het inderdaad geen grap was. Het dier had op de oprit van het gezin een gigantische drol achtergelaten, maar de olifant was nergens meer te bespeuren.

Nadat het een paar peren van een boom had gegeten, was de olifant verder getrokken. “We hebben de sporen gevolgd en stuitten uiteindelijk op het dier. Dat werd vergezeld door zijn verzorger, een circusmedewerker. De man bleek dagelijks een ommetje te maken met zijn olifant. Daar heeft hij ook toestemming voor.” Maar tijdens een onbewaakt moment kon de olifant ontsnappen en glipte de tuin van het gezin in.

De eigenaar van het dier zat erg verveeld met de situatie en ruimde de olifantendrol eigenhandig op. Daarnaast gaf hij het gezin een financiële compensatie voor de aangerichte schade.

Politieagent Prins zegt dat iedereen er uiteindelijk wel mee kon lachen. “Als klap op de vuurpijl mochten wij ook nog even met de ‘boosdoener’ op de foto”, verklaarde hij.

DEEL dit verbazingwekkende verhaal met je vrienden en familie!

Bron en afbeeldingen: HLN en Politie Ommen