Kat in Gramsbergen doodgeschoten onder de ogen van geschokte omstanders.

In de provincie Overijssel lijkt maar geen einde te komen aan het schieten op dieren. Eerder deze maand werd er in De Lutte een ooievaar doodgeschoten, en woensdag werd op klaarlichte dag een kat beschoten in Gramsbergen. De feiten speelden zich af onder de ogen van drie getuigen, die aangifte deden bij de politie.

In Gramsbergen circuleerden volgens RTV Oost al langer geruchten dat dieren vanuit een raam beschoten werden met een luchtbuks. De dader kon echter nooit betrapt worden. Woensdag maakte de schutter echter een slachtoffer. Hij kreeg de poes van Dirk Jan Braker en zijn gezin in het vizier en loste een schot.

Dirk Jan Braker zei: “Er zat één kogel in het beestje, in het achterlijf. Maar daar is het beestje niet aan gestorven denken we. We denken dat onze kat gestorven is door een hartstilstand, veroorzaakt door de schrik en stress.”

De eigenaar is diep geschokt dat er op klaarlichte dag op een onschuldig dier geschoten werd. Dirk voegde er nog aan toe: “Het gaat wel een dingetje worden in het dorp als dit helemaal bekend wordt. Ik weet wie het was, maar ik ga me er nog niet mee bemoeien. Ik laat de politie eerst wel onderzoek doen. Als dat klaar is, dan kan ik altijd nog een hartig woordje met hem gaan voeren.”

DEEL dit bericht als ook jij hoopt dat deze dierenbeul snel gepakt en gestraft wordt.

Bron en afbeeldingen: RTV Oost en Hart van Nederland (Foto louter ter illustratie)