Onderzoekers concluderen: Praten met je huisdier is een teken van geavanceerde intelligentie.

Ben je de trotse bezitter van een huisdier? Dan is de kans groot dat je ook met je trouw viervoeter praat. Je bent heus niet de enige die zijn of haar huisdier vraagt of ze goed geslapen of honger hebben. Dieren zijn beter in luisteren dan je misschien zou verwachten.

Nu blijkt dat er een heel goede reden bestaat om een praatje te slaan met je huisdier. Onderzoek toont namelijk aan dat het een teken van intelligentie is als je praat tegen je huisdier.

Nicholas Epley, professor gedragswetenschap aan de Universiteit van Chicago, licht toe:

“Historisch gezien wordt het humaniseren van dieren of zelfs objecten als kinderachtig of zelfs belachelijk beschouwd. Maar het is een natuurlijk bijproduct van een goed ontwikkeld menselijk brein.”

Mensen hebben de natuurlijke neiging om hun boten of auto’s een naam te geven, en uiteraard geven we ook onze huisdieren een naam.

En zonder dat we er altijd bij stilstaan, geven we ook objecten en gebeurtenissen een naam. Dat is meteen ook de reden waarom we bepaalde dingen een naam geven.

Zoals de professor uitlegde, is dit helemaal niet kinderlijk. “Namen geven aan dingen is een teken van intelligentie”, stelt de professor.

“Er bestaat geen enkele andere soort die namen geeft aan objecten. Voor de mensheid is dat een teken van goed ontwikkelde hersenen. Dit is nog meer bewijs dat we de meest ontwikkelde wezens op aarde zijn”, verklaarde Epley.

Met andere woorden: Praat je tegen je kat, hond, vogel of schildpad, dan is dat een teken van goed ontwikkelde hersenen.

DEEL dit bericht met je vrienden als ook jij tegen je huisdier praat!

Bron en afbeeldingen: Daily Mail