Toeristen in Rome vallen achterover als ze rekening krijgen voor 2 hamburgers en 3 bakjes koffie.

Enkele toeristen vielen achterover toen ze in een restaurant in Rome de rekening kregen voor twee hamburgers en drie koffies. De toeristen maakten een foto van de gepeperde rekening van niet minder dan 81,40 euro en postten het op internet, waar het bericht meteen viraal ging.

De rekening werd gepost op de reiswebsite TripAdvisor en toonde dat ze voor twee hamburgers en drie koffies in Caffe Vaticano, in de buurt van Vaticaanstad, 81,40 euro moesten neertellen. Social mediagebruikers reageerden woedend en maakten het restaurant met de grond gelijk omwille van hun ‘buitensporige prijzen’, namelijk 25 euro voor een hamburger en 8 euro voor een cappuccino.

Emmy Cheppy, die de foto op Facebook deelde, waarschuwde andere toeristen en buitenlanders om het restaurant te vermijden.

“Bezoekers van Rome, opgepast: Caffe Vaticano zet toeristen blijkbaar al jarenlang af”, schreef ze.

“Sla het gewoon over en zoek een andere plek in de buurt van het Vaticaan. Er zijn er genoeg!” Emma kaartte ook aan dat er geen prijzen staan op de menukaart, een klacht die op TripAdvisors door honderden bezoekers gedeeld werd.

Een andere bezoeker schreef: “Het eten was matig en de prijzen zijn het dubbele, zo niet het drievoudige, van wat je elders in Rome betaalt. Het menu zonder prijzen had een waarschuwing moeten zijn.”

De website werd gedwongen om de reacties op Caffe Vaticano uit te zetten nadat de rekening viral ging op de sociale media en ze overspoeld werden met reacties. Sommige gebruikers zouden de voorwaarden van de website geschonden hebben door een negatieve review achter te laten van een restaurant dat ze nooit bezochten.

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES!

Bron en afbeeldingen: TripAdvisor, Facebook en Metro