Baby hersendood verklaard zonder kans op overleving woont nu thuis bij zijn familie.

Een babyjongen die hersendood werd verklaard, overleefde tegen alle verwachtingen in nadat zijn beademingsmachine werd uitgeschakeld.

Becki Crook (30) en haar echtgenoot Phil (33) kregen te horen dat hun baby zware hersenschade had opgelopen omwille van een gebrek aan zuurstof in de baarmoeder of tijdens de bevalling. De verwoeste ouders van de 15 maanden oude Kaleb Crook – die de dokters nul overlevingskans gaven – namen op 10 september 2017 afscheid van hun zoon.

Naar aanleiding van de beslissing van de dokters om alle zorgen stop te zetten, werd de jongen na amper 10 dagen overgeplaatst naar een kinderverzorgingstehuis om het einde van zijn leven af te wachten.

Maar nadat de beademingsmachine werd uitgeschakeld, begon het kleintje als bij wonder zelfstandig te ademen en kneep zelfs in de vinger van mama.

Ondanks zijn hersenschade overleefde Kaleb en sindsdien maakte hij een ongelofelijke vooruitgang – en nu is hij zelfs thuis om samen met zijn familie Kerstmis te vieren!

Een ontroerde moeder zei: “En nu, ondanks de complexe behoeftes en hersenschade van Kaleb, houdt hij van lachen, zeker wanneer hij de stem van zijn zusje hoort. Dit is ons nieuwe normaal. Deze Kerstmis is een Kerstmis die we nooit verwacht hadden. Tegen alle verwachtingen in kan Kaleb nu bij ons zijn en genieten van de vreugde van het leven.”

Becki, een vroedvrouw, getuigde: “Niemand weet wat de toekomst in petto heeft voor Kaleb, maar op dit moment kiest hij elke dag voor het leven en overtreft alle verwachtingen.”

DEEL dit bericht om dit prachtige gezinnetje alvast een vrolijk kerstfeest toe te wensen!

Bron en afbeeldingen: Mirror en Caters News Agency